Lite reklam mot Bandidos

Byrå: Ubik!. Projektledare & Copy: Ulf Börgesson. AD: Petra Ryrberg

Jag vet inte om du minns det, men för några år sedan var det väldigt mycket debatt om ett krögarpar som hotades av Bandidos. Anledningen var att de inte ville betala pengar för beskydd.

På ledarplats i GT skrev Jimmy Fredriksson något som fick mig att tända till lite extra: Nämligen att hoten hade lett till att folk slutade gå till restaurangen.

Jag ringde Jimmy Fredriksson på GT, och frågade om han kunde tänka sig att bjuda på annonsutrymmet om vi (jag och Petra Ryrberg, AD) gjorde annonsen gratis. Och det kunde han.

Effekten blev helt OK, ur ett kommunikationsperspektiv. Dagen efter publiceringen ringde Metro, och frågade om de också fick publicera annonsen gratis (det fick de).

GT skrev ett halvsidesreportage, vi fick puffen samt långt reportage i Rapport, dåvarande justitieminister tvingades diskutera fallet i Aktuellt, Metro körde förstasidan och en helsida (två gånger), Aftonbladet skrev reportage, Svenska Kyrkan tog tag i fallet, och (ett år senare) tog GP upp fallet. Dessutom blev paret Garakoei ”Årets Svenskar ” i Fokus. Och det blev fullt i restaurangen.

Dock orkade inte paret hela vägen, de lever nu med skyddad identitet. Tyvärr. Och skiten fortsätter.

Här är hela annonsen:

Masoud_98x268

Annonser