Nordfalks oktober – 60 % vill äta mer vegetariskt.

Nordfalks nyhetsbrev innehåller en hel del kul för dig som är allmänt intresserad av mat och näring. Innehållet publiceras även på deras sajt under Trender och Inspiration, så du kan läsa det här. Rubrikerna nedan länkar till enskilda artiklar.

60 % av svenskarna vill äta mer vegetariskt.

Allt fler blir vegetarianer, helt eller delvis. Vi reder ut begreppen kring veganer, vegetarianer och flextarianer. Samt tittar närmare på drivkrafterna och hur det påverkar marknaden.

Savoury som trend 2015 – 2016.

Vi har tidigare gjort en övergripande presentation av The Food Marketing Experts trendrapport för 2015 – 16. Dominerande smaker är sweet och savoury. Vi borrar i savoury-trenden.

Myter om ekologiskt. Eller inte.

En text som delas flitigt på Facebook är ”8 sätt att döda myter om ekologiskt”, publicerad på Naturskyddsföreningens hemsida. Vi fortsätter nu att bevaka debatten.

Fänkål håller trollen borta. Och magen glad.

Fänkål är en av få växter som är både en ingrediens och en krydda. Vi berättar mer om en spännande smak som håller trollen borta.

PS: Nordfalks har förresten gått ihop med Formidabel och bildat Solina i Sverige, men än så länge är det Nordfalks adress som gäller på webben. DS.

Annonser