Därför kommer du att äta insekter – Nordfalks november

När jag sökte bilder på "buffalo worm" kom den här upp. Någon som fattar?

I Nordfalks nyhetsbrev för november, skrev jag bland annat om att allt talar för att vi snart kommer att äta insekter. Och hur Taco Bell ökade hämtmatsförsäljningen med 20 % med en app. Samt varför det inte fuskas med kryddor i Sverige. Du hittar alla artiklar här.

Högt proteininnehåll, extremt miljövänligt och väldigt resurssnålt. Nicole Taboul på Solina berättar varför allt talar för att vi kommer att äta insekter inom en snar framtid. Läs mer om syrsor, buffalomask och annat gott. 

En krydda som det fuskas en hel del med inom EU är oregano. Var fjärde brittisk burk oregano var utspädd med andra växter. Men så är det inte i Sverige, varför kan du läsa här.

Appar och teknik förändrar sättet vi äter. I England, till exempel, kommer nya typer av take-away på bekostnad av traditionella alternativ. Läs om hur Taco Bells app ökade försäljningen med 20 %.

Med 175 miljarder i omsättning är Livsmedelsföretagen Sveriges fjärde största bransch. På Livsmedelsdagarna presenterade VD Marie Söderqvist,  organisationens hållbarhetsarbete. Läs de tio budorden. 

Annonser