Grilltrender, Lisa Lemke och utekök – Solina maj.

Sådär, nu ligger bloggen och Solinas nyhetsbrev i fas (du hittar alla artiklar här). Inte minst säsongsmässigt; 53 % av svenskarna tar fram grillen i maj, i juli grillar 85 % av befolkningen.

Dessutom bjuder vi på en intervju med matkreatören och tv-kocken (som inte vill kalla sig kock) Lisa Lemke och ett litet reportage om utekök – det vill säga att flytta ut hela köket, inte bara grilla ute.

Så följ med ut i trädgården, där 54 % av svenskarna helst grillar!

Brazil_Pyramid_050723
”Pappa grillar såhär stora biffar!”

5 grilltrender att ha koll på.

Vårt grillande utvecklas hela tiden, både vad gäller råvaror och metoder. Vi berättar om den digitala grillen, att Brasilien är tillbaka, nya köttbitar med nya namn, rökning och att korven visst duger att bjuda på. Dessutom får du ett par av Lisa Lemkes recept! 

mustard-and-ketchup
När det är dags att ta nästa steg.

Lisa Lemke höjer grillsmaken.

Lisa Lemke är frilansade matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon har skrivit ett flertal kokböcker, bland annat succén ”Till grillat – såser, marinader och lite sött”. Läs intervjun med Lisa.

18886_20150330123325_stor
Dags att grilla med lite stil, eller hur? Utekök från Contura.

Uteköket – nästa steg efter grillen.

Allt fler svenskar skaffar sig ett riktigt utekök – så att man alltså inte behöver stå inne och göra sallad och sås medan grillningen görs ute. En framgångssaga är Contura Steel, ett svenskt utekök för kolgrill. Reportaget finns här.

 

Annonser